fbpx

5 saker du inte visste att skomakare lagar

Vad har hockeyutrustning, axelremmar och ridutrustning gemensamt? Troligen inte en fråga du tänkt så mycket på, men som har ett enkelt svar: skomakare. Det är faktiskt så att din skomakare kan laga mycket mer än bara dina skor.

1. Hockeyutrsutning

Har du ett par handskar du verkligen gillar, men med trasig söm? Släng dem inte, utan lämna in dem till din närmsta skomakare. Skomakare är experter på läder och detaljer och har både redskapen och kunskapen att enkelt reparera din utrustning.

Hockeyutrustning blir faktiskt ett allt vanligare uppdrag för skomakare. Fler ser värdet i att reparera och behålla istället för att endast konsumera ny utrustning.

2. Ridutrustning

Ridning är likt hockey en sport med mycket utrustning som slits. Det är dessutom både dyrt och dåligt för miljön att köpa ny utrustning. Oavsett om det handlar om en hoppsadel, sadelgjordar, stigbyglar eller tänsel så lagar skomakare detta.

Behöver du tvätta täcken, lindor schabrak/vojlock? Kontakta din närmsta kemtvätt.

3. Väskor

Nummer tre på listan är inte så överraskande men något som ofta glöms bort, väskor. Remmar släpper och väskor blir liggande i garderoben. Så nummer tre på listan blir en påminnelse till dig att ta hand om det du har liggande hemma, ge dina väskor nytt liv med en enkel reparation. Så oavsett om det är sportväskan, hockeybagen eller handväskan, lämna in den till din närmsta skomakare. Så kort och gott, låt inte dina saker ligga och skräpa hemma. Det är dags, nu direkt att lämna in och förbättra!

4. MC-kläder

Våren står vid tröskeln och det är äntligen dags att ta ut motorcykeln, så härligt! Detta innebär även att plocka fram alla kläder som hör till, det är nu du börjar fundera på om skinnstället inte behövde lagas.. IGEN. Det behöver inte kosta en förmögenhet och du behöver absolut inte gå in till en MC-affär, kom in till Downstairs istället. Våra skomakare har lång erfarenhet av att jobba med detaljer av högsta kvalitet. 

 

5. Dragkedjor

Att öppna, stänga, öppna, stänga din dragkedja kan tillslut leda till att dragkedjan ger upp, fastnar eller går sönder. Lägg inte väskan eller jackan i ett hörn i garderoben för du inte får ordning på det, gå till din närmsta skomakare. Dragkedjor är faktiskt en av de vanligaste sakerna som skomakare lagar.