fbpx

5 vanliga skoslitage, som faktiskt går att laga!

Nej, släng inte skorna! Vet du hur du kan minska överkonsumtionen, bidra till en hållbar framtid och få snygga skor på samma gång? Du lämnar in skorna till skomakaren såklart!

Vi har listat de 5 vanligaste slitagen som uppstår på dina skor och hur en reparation kan ge dem nytt liv igen, häng med.

Klackning – lagar och förlänger livslängden på bakre delen av skon.

Omklackning är oftast den första viktiga reparationen för att få et par skor att hålla länge. Men hur ser man då att skon behöver klackas om? Jo, på lädersulade skor ser man det genom att en bit i gummi har blivit vinklad på bakre fjärdedelen av klacken, resten är i läder. Beroende på hur skorna används och hur bärarens gångstil är varierar det hur brådskande lagningen är, så håll koll på klacken!

Om du tror att dina skor skulle behöva en omklackning, kontakta oss eller att kom in i en av våra butiker så hjälper vi dig att se över vad som behöver lagas!

Kontakta oss

Skofärgning- få tillbaka orginalfärgen på dina skor.

Börjar dina skor tappa färgen? Eller har dem blivit smutsiga på sulkanten? Gör dig inte av med skorna i första hand! I många fall går det att tvätta och färga skorna så det får tillbaka sin orginalfärg igen! Mockaskor kan exempelvis lätt kännas gråa och dassiga, men även dem går att rädda med rätt rengöring och färgning. Och dina vita sneakers som blivit avskavda kommer se nya ut.

För att ta hand om skorna på egen hand kan du köpa spray i någon av våra butiker för att underhålla dina skor kontinuerligt.

Våra butiker

Omsulning- förlänger livslängden på dina skor.

Sulan på ett par lädersulade, randsydda skor kan bli nedsliten och behöva bytas. Genom att byta dina sulor som sitter på främre delen av skorna kan de hålla länge. Ibland kan även en hel omsulning vara nödvändig. Det gäller oftast gummisulade skor. Då tas klacken bort och hela sulan byts ut.

 

Lästning- gör dina skor riktigt bekväma.

Har dina favoritskor börjat skava? Eller har du kommit på att dina nya skor som du precis börjat använda känns lite trånga? Ingen fara! Det går att åtgärda.

Vi på Downstairs har våra knep och kan hjälpa dig. Genom att lästa skorna kan problemet vara fixat och du kan fortsätta använda dina favoritskor!

Läs mer

Nytt bakfoder- när du använt favorit skorna lite för ofta.

Har du ett par skor som du gärna använder helst hela tiden? Då är risken stor att det bildas ett hål i den inre hälkappan, ett slitage som ofta uppstår när man nöter ned foderlädret i hälpartiet.  Det är ett vanligt slitage som uppstår i och med att just den delen av skon utsetts för många påfrestningar. Problemet är lätt fixat av vår skomakare på Downstairs!

Läs mer