fbpx

7 platser i hemmet du inte städar – men definitiv borde!

“Vi missar det vi har mitt framför näsan.” Är det ett uttryck du känner igen? Kan det faktiskt vara så att du missar att städa vissa ytor i ditt hem? Du är inte ensam! Vi på Downstairs har listat 7 platser i hemmet som vi alla borde städa, men ofta glömmer bort. 

1. Målade väggar

Något du säkert inte lägger märke till dagligen är att dina väggar samlar massor av smuts och damm. Det kan därför vara bra att damma väggarna regelbundet för att förebygga att de blir smutsiga. Ett tips för att få rent målade väggar är att använda en mjuk borste eller elektrostatiska dammservetter. 

Kom ihåg! Damma alltid väggen innan du använder rengöringslösningar, eftersom vätska i kombination med damm kan lämna märken som är svåra att få bort. 

Har du barn har du säkert fått syn på fingeravtryck på väggarna när solen skiner in. Fingeravtryck på väggarna kan vara kluriga att få bort, men vi har några tips som kan underlätta: 

  • Börja testa ett milt rengöringsmedel tillsammans med en mjuk tvättsvamp. Kom ihåg att inte använda den hårda sidan på svampen, då den kan lämna märken på väggen. 

Vill fingeravtrycken ändå inte försvinna, är det dags för ett klassiskt husmorsknep: blanda 4.5 liter vatten och 1 dl bakpulver och applicera blandningen på väggen med den mjuka svampen och torka av efteråt.

2. Kuddar och täcken

Vi tillbringar nästan en tredjedel av våra liv i sängen, men trots detta lägger vi inte mycket tid på uppfräschning av täcken och kuddar. Med tiden klumpas fjädrar och dun ihop sig i våra täcken, vilket leder till att täcket kan kännas tunnt och tråkigt. En anledning till detta är att fjädrarna drar åt sig fukt från våra kroppar. 

För att hålla täcket fluffigt och fritt från kvalster rekommenderar vi att det tvättas minst en gång om året. Det förlänger både kvaliteten och livslängden på ditt täcke. 

 

Nu får du extra bra pris på tvätt av duntäcken!

Uppge koden ”DUN25” i en av våra butiker vid inlämning av minst två duntäcken och få 25% rabatt.
Erbjudandet gäller under mars och april 2020.

Boka tvätt

3. Frånluftsventiler

Hur ofta rengör du dina frånluftsventiler? Det är något som kan vara lätt att glömma bort. För att kunna andas in frisk och fräsch luft hemma kan det vara bra att rengöra luftventilerna då och då. Skruva lös ventilerna och handdiska dem för att avlägsna damm och smuts.

4. Fönsterbrädor och fönsterlister

Känner du också att fönsterbrädor och fönsterlister är som magneter när det kommer till att dra åt sig smuts, damm och döda flugor? Det är inte ett speciellt trevligt fynd… Men det går att undvika genom att komma ihåg att dammsuga fönsterlister och torka av fönsterbrädor varje gång du städar. 

Boka en professionell fönsterputsning

När du ändå är igång att tvätta fönsterbrädor och fönsterlister kanske du inser att det även är dags att putsa fönsterna? Vill du få skinande rena fönster men slippa göra jobbet själv, då är det dags att kontakta ett proffs. På Downstairs erbjuder vi prisvärd fönsterputsning runt om i hela Göteborg. Upplägget skräddarsys alltid efter dina behov. Kontakta oss för att boka eller få en prisindikation! 

Beställ fönsterputs

 

5. Lampskärmar och glödlampor 

Vi har en tendens att ignorera sådant som är mitt framför oss, men inte syns. Som smutsen som samlas ovanpå lampskärmar och glödlampor – två dolda dammsamlare som kan vara bra att komma ihåg att torka av med jämna mellanrum.

 

6. Städmaterialet

Tillbehör till dammsugaren, sopborsten, moppen… Rengör du inte städmaterialet hemma riskerar du att bara dra runt på smutsen, istället för att städa upp den. Kom därför ihåg att ta bort damm och hårstrån från städutrustninen, tvätta av plastdelarna till dammsugaren med ljummet vatten och skölja av sop- och skurborsten efter användning. Golvmoppen tvättar du i tvättmaskin i 60 grader efter avslutat tvättpass, och ser till att vrida ur ordentligt efter tvättning. Låt moppen torka ordentligt genom att ställa den upp-och-ner i ett rum med bra ventilation (eller ett torkskåp). 

 

Vill du slippa tänka på städningen? 

Att städa städmaterialet med behöver du förstås inte tänka på om du tar hjälp från ett proffs. Bokar du hemstädning med Downstairs ingår alltid all städutrustning och städmaterial. Och du får tid över till annat!

Se våra städabonnemang

7. Mattor

När var senast du tvättade din matta? Mattor är något vi oftast försummar, men en ren och fräsch matta gör väldigt mycket för hemmets rena känsla och utseende. Speciellt nu när vårsolen börjar kika in i våra hem!

Vi på Downstairs hämtar och tvättar mattor i och runt hela Göteborg. Oavsett om det handlar om att fräscha upp mattan eller att få bort envisa fläckar så finns vi här för dig. 

Gratis upphämtning 

Just nu erbjuder vi gratis upphämtning för mattvätt i Göteborg.