Vi är Downstairs

Vi är ett heltäckande servicebolag som arbetar i Västsverige, med säte i Göteborg. Vi erbjuder tjänster inom kemtvätt, fönsterputs och städ med syftet att förenkla vardagen för privatpersoner och företag. Du hittar oss både online och i våra butiker runt om i Västsverige.

Kontakta oss

Våra butiker

I Göteborg hittar du oss i Nya Hovås, City Göteborg, Torslanda och Frölunda Torg. Utanför Göteborg har vi butiker i Kungälv, Kungsbacka och Trollhättan. Det är i Göteborg vår resa började 2004 med kemtvätt, skomakeri och skrädderi på arbetsplatser runt om i Göteborg. Vi hade en vilja att leverera högsta kvalitet och förenkla vardagen på arbetsplatser runt om i Göteborg. Detta enligt vår slogan “Do you need help? We are Downstairs”. Vi har kommit långt sedan dess och har idag flera hundra hushåll, 120 företag och ett 30 tal restauranger kopplade till våra tjänster.

Hitta butik

Vi arbetar för en hållbar morgondag

Vi på Downstairs vill vara en del av en hållbar framtid och arbetar dagligen för att göra den lite bättre. I en tid där konsumtionen ökar ser vi värdet i att laga, förnya och förändra plagg för att ge dem ett nytt och längre liv. Med hög yrkesskicklighet inom skrädderi och skomakeri kan vi förlänga livet på dina skor och kläder. Det är även här vår kemtvätt kommer in, och med över 100 år samlad erfarenhet från Sverige och Europa kan vi ta hand om dina plagg på bästa sätt. 

Men hållbarhet är mer än miljö och klimat – för oss handlar det även om en social hållbarhet. Därför erbjuder vi tjänster som förenklar livet och ger dig mer tid för dem du bryr dig om.

Social hållbarhet

Riktigt bra service levereras av människor, för människor. Det är viktigt att vår personal mår bra för att de ska kunna leverera bästa resultat. Vi erbjuder därför kontinuerlig utbildning och friskvård till alla våra anställda. Vi har även ett väletablerat socialt system för de som behöver hjälp med försäkringar, bankärenden, språkundervisning, kontakt med myndigheter och personliga framtidsplaner. Vi tror och arbetar dagligen för att alla människor ska ha en plats i samhället och kunna utvecklas på sina villkor.

Sök lediga tjänster

 Green Service

Miljön har varit i fokus sedan vi slog upp våra dörrar 2004 och har sedan dess arbetet med högsta kvalitet och minsta miljöpåverkan. I vår butik på heden har vi en ny maskin som gör avfallet från kemtvätten är 100% biologiskt nedbrytbart. Trots det skickar vi ändå vårt restavfall till Renova för rätt hantering. Detta i linje med vår policy att använda den energieffektivaste och miljövänligaste tekniken till vår kemtvätt. Vi har även installerat ett system där vi tvättar i renat och avjoniserat vatten helt utan kemikalier. Metoden har klarat alla tester för kliniskt ren tvätt. I många fall blir även resultatet bättre och redan vid 30 grader når vi full effekt av denna tvättmetod. Vi ska bli ett av världens miljövänligaste tvätterier​!

Nöjd kund-garanti

Vi är måna om att våra kunder är nöjda med vår service! Vi har material, kunskap och utrustning för att kunna erbjuda er bästa möjliga service. Skulle ni inte vara nöjda med resultatet gör vi alltid om jobbet kostnadsfritt. Önskar du reklamera en tjänst hänvisar vi dig vänligen till reklamation@downstairs.se.