fbpx

Hållbarhet kommer i många former

Vi på Downstairs vill vara en del av en hållbar framtid och arbetar dagligen för att göra vad vi kan för att världen ska bli lite bättre.

Kontakta oss

Reuse | Reduse | Recycle

I en tid där konsumtionen ökar ser vi värdet i att laga, förnya och förändra plagg för att ge dem ett nytt och längre liv. Med hög yrkesskicklighet inom skrädderi och skomakeri kan vi förlänga livet på dina skor och kläder. Det är även här vår kemtvätt kommer in, och med över 100 år samlad erfarenhet från Sverige och Europa kan vi ta hand om dina plagg på bästa sätt.

Men hållbarhet är mer än miljö och klimat – för oss handlar det även om en social hållbarhet. Därför erbjuder vi tjänster som förenklar livet och ger dig mer tid för dem du bryr dig om.

Human Service

Riktigt bra service levereras av människor, för människor. Det är viktigt att vår personal mår bra för att de ska kunna leverera bästa resultat. Downstairs erbjuder därför kontinuerlig utbildning och friskvård till alla våra anställda. Vi har även ett väletablerat socialt system för de som behöver hjälp med försäkringar, bankärenden, språkundervisning, kontakt med myndigheter och personliga framtidsplaner. Vi kallar det Human Service.

Dessutom tror vi på – och arbetar dagligen för – att alla människor ska ha en plats i samhället och kunna utvecklas på sina villkor.

Vill du också jobba med oss? Kul!

Läs mer här

Green Service

Klimatet har varit i fokus sedan vi öppnade 2004. Sedan dess har vi arbetat för högsta kvalitet och minsta klimatpåverkan. I vår butik på Heden har vi en ny maskin som gör avfallet från kemtvätten  100% biologiskt nedbrytbart. Vi skickar självklart ändå vårt restavfall till Renova för hantering. Det går helt i linje med vår policy att använda den den mest energieffektiva och miljövänliga tekniken till vår kemtvätt.

Hos Downstairs använder vi ett system där vi tvättar i renat och avjoniserat vatten – helt utan kemikalier. Metoden har klarat alla tester för kliniskt ren tvätt. I många fall blir dessutom resultatet bättre och redan vid 30 grader nås full effekt av denna tvättmetod.

Målet är alltid att Downstairs ska bli ett av världens miljövänligaste tvätterier​!

 

Här finns vi